Tuesday, January 18, 2011

Bread maker Ku


 Jeng jeng perkenalkan Bread Maker Ku.....hehe brand Empress beli kat cosway jer....emm dah lama survey harga bread maker nie....memang nak beli pun...setakat nie yang nielah paling murah RM269 dengan 5RP...redem point Cosway lah..if tak harga dia RM499..berbaloi2 jadi ahli RM30 ajer...aik macam promote pulak...nie pun my best friend yg suggestkan...dia kata abang dia pakai ok...jadi percaya jerlah dia kata..suppose dia yang nak beli...tapi i pulak yang lebih2 bukan apa,my hubby suka roti...jadi nak jadi isteri yang baik katakan hehe...trylah wat something yg hubby kita suka....tue pun kalau menjadi hehe...Arissa give mama support k...chaiyook.....
close up sikit Bread maker nie.....oklah ada 10 function...emm rasanyer function no 8 jerlah yang selalu den guna...hehe buat doh pizza or doh roti......emm malam selasa hari tue baru nak try explore penggunaan bread maker...baru beli bahan kat Fresco.....hope menjadilah......


emm first percubaan kita try yang senang dulu k...kita try wat doh pizza...amik resepi dari Mat gebu....apa lagi resepi dari internetlah....kita try fuction no 8 untuk doh.....
14 minute sahaja n taraaaaa hasilnyer doh yang gebu....tak payah susah2 nak uli....menarik...


emm...nie penimbang baru beli gak tp silap tak beli yang digital....susah nak dapat sukatan yang tepat...hehe biasalah orang baru belajar kena ikut resepi....


nielah hasilnyer pizza apaizah....simple jer intinyer pakai sosej n ketam....
crispy pizza resepi mat gebu...leh try cedap....tak nyah g pizza hut lagi...hehe mana leh tanding pizza hut....


nie pulak pizza daging...hasil dari cik mujib....malam tue kitaorang bantai makan pizza jer...banyak pulak dohnyer....layan jerlah ...ok next time try resepi lain pulak......hujung mggu nie nak try wat roti perancis for my hubby....cicah dengan soup cendawan...yummy....

No comments:

Post a Comment